Extra toezicht in Van Beijerenstraat Hoorn na aanslagen

Brandstichting in schuurtje van bedreigde bewoners Hoorn
© Foto Marcel Rob
Hoorn

De gemeente Hoorn heeft het toezicht in de Van Beijerenstraat verscherpt na de aanslagen rond het huis van hulpverlener Ayoub (26).

Sinds ruim een week is de woning van het gezin van Ayoub het mikpunt van vernielingen. Zijn auto is in brand gestoken, de ramen van de woning werden ingegooid en het afgelopen weekend werd de schuur achter zijn huis in brand gestoken. In de buurt is veel onrust ontstaan over de aanslagen in hun straat

De gemeente meldt nu in een brief aan de buurt dat er extra toezicht is. Deze handhavers van de gemeente zijn per fiets en auto zichtbaar aanwezig. De politie en de gemeente hopen dat buurtbewoners tips doorgeven aan deze handhavers zodat het geweld stopt.

Lees ook: Venenlaankwartier Hoorn wil zelf actie ondernemen na nieuwe brand in wijk

Er is nog niemand aangehouden, aldus een politiewoordvoerster. Het gezin van Ayoub zit ondergedoken. Verhuurder Intermaris meldt dat er voor hen nog geen andere woning is omdat eerst het politie-onderzoek moet zijn afgerond en de veiligheid van het gezin gegarandeerd kan worden. ,,Als wij het gezin elders huisvesten en de daders achterhalen dat adres dan verplaatsen we mogelijk het probleem. Wij zoeken juist naar een goede en langdurige oplossing. Daarom is het onderzoek van de politie ook van groot belang’’, zegt woordvoerster Marianne Bakker van Intermaris.

De brief van de gemeente is verspreid onder twinig huishoudens rond de woning waarin de vrouw van Ayoub samen met haar kindje woonde. Het huis is te klein om daar met z’n drietjes te wonen, Ayoub woont daarom nog bij zijn ouders, maar is zoveel mogelijk bij zijn vrouw en kindje van 1 jaar.

Lees ook: Gevlucht Hoorns gezin is na nieuwe brandstichting geschokt, boos en erg bang

Ayoub is hulpverlener, hij kreeg een klein half jaar terug problemen nadat hij melding had gedaan over zaken in een gezin die volgens hem niet in de haak waren. Sinds die tijd wordt hij bedreigd door iemand van dit gezin. Ayoub heeft eerder al gemeld te vermoeden dat in die richting de dader moet worden gezocht.

In de brief die verspreid is in de buurt meldt de gemeente:

’Waarschijnlijk heeft u gehoord van de brandstichtingen/vernieling bij een woning in uw straat. De incidenten lijken gericht tegen een van de huurders van Intermaris. Wij kunnen ons voorstellen dat het heel vervelend is en een bedreigend gevoel geeft voor het jonge gezin en voor u als buurtbewoner. Zowel de politie als de gemeente hebben contact met het gezin. Het stemt ons gerust dat zij op een andere plek zijn zolang niet duidelijk is wat er precies aan de hand is. Daarnaast proberen we afhankelijk van het rechercheonderzoek samen met Intermaris tot een passende oplossing te komen. In de tussentijd zijn zowel de gemeente als de politie extra alert en aanwezig in uw straat.

Het onderzoek van de politie is op dit moment nog in volle gang en daar komt de brand in een nabijgelegen schuur van afgelopen weekend bij. Deze zaak heeft hoge prioriteit bij de politie. Het onderzoek moet goed en zorgvuldig gebeuren.

Weet u meer over de vernieling of brandstichtingen? Bel dan met de politie via 0900-8844. Dit kan ook anoniem via Misdaad Anoniem via 0800-7000. We hopen daarmee dat de dader of daders opgepakt worden en daarmee de rust in de straat terugkeert.’

Lees ook: Buurt vreest voor escalatie na ’aanslag’ op huis van jong gezin in Hoorn

Net binnen