Engels wordt voertaal bij rugbyclub Waterland met nieuwe speler en vrouwencoach Ben Sharples

De nieuwe speler en vrouwencoach bij Waterland Ben Sharples.
© Eigen foto
Purmerend

Na drie seizoenen bij de rugbysters van Waterland vond hoofdcoach Eric Voet dat er een fris gezicht voor de groep moest komen. Bestuurslid Maarten Rabelink: ,,Dat heeft Eric altijd gezegd en hij heeft woord gehouden. In januari hebben we het nogmaals gevraagd en bevestigd gekregen, dus er was tijd genoeg om een geschikte nieuwe coach te zoeken.”

En die is er nu; na een zoektocht van een aantal maanden is de Purmerendse club uitgekomen bij Ben Sharples (25). De Engelsman begint aan zijn eerste klus als hoofdcoach. ,,Ik ben er honderd procent klaar voor en dankbaar dat Waterland mij de kans biedt om de kennis die ik tijdens mijn rugbycarrière heb opgedaan te delen met anderen. Ik zal al mijn energie en passie in deze functie leggen en kan niet wachten om te beginnen.”

Toch moet hij nog even wachten, want de nieuwe coach komt pas op 16 augustus naar Nederland. Hij is momenteel als speler nog actief bij de Mobro’s, een selectie van voormalig toprugbyers die onder meer clinics geven voor het goede doel. Ook speelt hij met de Stunts 7’s uit Birmingham op de Super Sevens Series.

Rabelink: ,,Hij heeft als speler een enorme staat van dienst opgebouwd en zal naast het trainerschap uitkomen voor het mannenteam in de ereklasse.” Hoofd rugby Manfred Warmerdam vult aan: ,,We waren in eerste instantie bezig met de Australiër Mark Tipple (31). Die is echter een jaar te oud voor een working holiday visa, dus stuitten we op problemen om hem naar Nederland te krijgen. Ben zou als assistent van Tipple naar Nederland komen, maar we hebben direct doorgeschakeld. Toen we hem vroegen, reageerde hij enorm enthousiast. Hij is onervaren en beschikt nog niet over alle diploma’s, maar zijn schat aan rugbyervaring en drive om alles te leren, maakt veel goed. Sharples heeft bij de Amsterdam Sevens al met een aantal speelsters van Waterland gewerkt en zij waren heel erg positief.”

Net binnen