Man (44) uit Den Helder ergert zich in het openbaar vervoer en slaat en schopt er vervolgens op los

Man (44) uit Den Helder ergert zich in het openbaar vervoer en slaat en schopt er vervolgens op los
© ANP
Den Helder

Treinreiziger M. E. (44) uit Den Helder ergerde zich op 27 maart in de trein tussen Heerhugowaard en Alkmaar dusdanig aan een dichtklappend tafeltje van een medepassagiere dat hij de vrouw mishandelde.

De medereizigster had nog haar excuses aangeboden. Maar E. sloeg en schopte er desondanks op los. De agressieve man werd uiteindelijk in de trein door twee mannen naar de grond gewerkt en vastgehouden tot de politie was gearriveerd.

Het incident in de trein staat niet op zichzelf. Op 19 maart verweet E. in de bus in Alkmaar de chauffeuse dat zij optrok terwijl hij nog bezig was zijn ov-pas te zoeken. Toen de vrouw de passagier op station Alkmaar verzocht via de achteruitgang uit te stappen, bespuugde hij haar.

Smartengeld

Ze snelde achter de dader aan om een foto te maken. Die poseerde vervolgens lachend voor haar. Later beweerde de man, dat hij alleen maar gedaan had alsof hij zou spugen. De medewerkster van Connexxion kreeg 450 euro smartengeld toegewezen. Aan de treinreizigster moet E. in verband met een kapotte bril, beschadigde kleding en herstel van een losgeslagen kroon ruim 250 euro aan materiële schade en 400 euro smartengeld vergoeden.

Bovendien is hij veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur.

Het laatste nieuws.