Trappen bij de appartementencomplex de Poolster in Hoorn blijken niet te passen

De aanhechting van de trappen bij de Poolster is nog niet in orde.
© Foto Holland Media Combinatie
Hoorn

Er kwam vorige week een torenkraan aan te pas om de nieuwe trappen bij appartementencomplex Poolster te plaatsen, maar het resultaat was teleurstellend. De trappen bleken niet te passen. Het leidde niet voor de eerste maal tot boosheid onder de bewoners in de Grote Waal.

,,De bewoners hebben een brief gekregen dat het is mislukt en dat donderdag weer een poging voor herstel wordt ondernomen’’, zo weet bewoner André Kemmink.

Er lijkt een vloek te rusten op de renovatie van het appartementencomplex in de Hoornse wijk Grote Waal. Bouwbedrijf Dura Vermeer beloofde na eerdere incidenten vaart achter het project te zetten, maar nieuwe vertraging dreigt. ,,In de brief die we hebben gekregen, staat dat de trappen niet passen’’, meldt Kemmink. Wat er precies aan de trappen schort, is bij de medewerkers van Dura Vermeer niet bekend.

,,De trappen zijn goed, maar de aanhechting moet anders’’, zo weet wethouder Simon Broersma, die woensdagochtend poolshoogte kwam nemen. ,,Ik heb overleg gehad met het bestuur van Vereniging van Eigenaren en we zijn er samen ook langsgelopen. Het is heel vervelend dat het gebeurt, maar tot heel veel vertraging zal het niet leiden. Voor het begin van de bouwvak is dit deel van de renovatie afgerond’’, aldus Broersma.

Dat betekent ook dat ook de problemen met de hellingbaan tot het verleden behoren. De bouwkeet die momenteel de doorgang verspert, is dan weggehaald. Na de zomervakantie zullen experts kijken naar de toplaag van het wandelgebied van de Poolster. Volgens omwonenden is die versleten en te glad en dient het te worden aangepast.