Hardloper en fietser kunnen getuige zijn geweest van nachtelijke verkrachting in Hoorn

Hardloper en fietser kunnen getuige zijn geweest van nachtelijke verkrachting in Hoorn
Een politieman zet de weg af nabij de plek waar de 23-jarige vrouw in de nacht van 1 juni op gewelddadige wijze is verkracht.
© Foto HMC
Hoorn

De politie is op zoek naar een hardloper en een fietser, die mogelijk getuige zijn geweest van een gewelddadige verkrachting nabij de Holenweg in Hoorn.

Een 23-jarige vrouw werd in de nacht van vrijdag 31 mei op zaterdag 1 juni tussen 4 en 6 uur van haar fiets getrokken en verkracht. Dat gebeurde vlak voor de brug over de Provincialeweg naar de Gording.

Het slachtoffer is opgevangen in het Centrum Seksueel Geweld in Hoofddorp.

De politie deed woensdag een oproep via het regionale opsporingsprogramma Bureau NH. Zij liet daar ook de fietsroute zien die de vrouw heeft afgelegd. Zij ging vanuit het centrum via Kleine Oost, Oosterpoort, Draafsingel, Van Beijerenstraat, Boelisstraat en Venenlaan nabij de Lidl linksaf, de Holenweg op. Aan het eind hiervan sloeg de verkrachter toe.

Lees ook: 23-jarige vrouw van fiets getrokken, mishandeld en verkracht in Hoorn

De politie hoopt dat zich nog getuigen melden uit het gebied waar de vrouw heeft gefietst en dat er camera- of dashcambeelden zijn die nog niet met de politie zijn gedeeld.

De eerder genoemde getuigen die worden gezocht staan op camerabeelden die de politie al ter beschikking heeft gekregen. Dit gaat om een hardloper en een fietser. Eerder zocht de politie ook naar een krantenbezorger. Deze krantenbezorger heeft zich inmiddels gemeld bij de politie. Ook zou de politie graag spreken met vrouwen die een soortgelijke gebeurtenis hebben meegemaakt.

Signalement

De dader heeft een slank postuur en is tussen de 1.70 en 1.80 meter lang. Hij spreekt Nederlands met een mogelijk een Antilliaans accent. Hij droeg die nacht donkere kleding.

Het laatste nieuws.