Premium

’Zeg maar Hugo’; een kreet met hitpotentie voor de hele gemeente

’Zeg maar Hugo’; een kreet met hitpotentie voor de hele gemeente
Gemeentelijk centrummanager Annemiek Adams.
© jjfoto.nl / Jan Jong
Heerhugowaard

De ’Zeg maar Hugo’-campagne om het stadshart van Heerhugowaard meer bekendheid te geven kan wat sommige politieke partijen betreft direct worden ’doorgetrokken’ naar de rest van de gemeente. Dat bleek gisteravond tijdens een commissievergadering.

’Zeg maar Hugo’ moet ervoor zorgen dat er meer en beter samengewerkt wordt om zoveel mogelijk naamsbekendheid (en omzet) te krijgen voor de combinatie winkelen / uitgaan / horeca die het stadshart zo aantrekkelijk maakt. Daarvoor moet vooral gemoedelijkheid worden uitgestraald, is de boodschap achter de kreet. ’Laat dat ’Heer’ maar weg, zeg maar Hugo’. Het logo moet een vlag worden waaronder gezamenlijke evenementen en activiteiten worden georganiseerd. De komende tijd moet het ’stripballonnetje’ opduiken in de zaken van deelnemende instellingen en bedrijven. Van theater Cool tot de bowling, van C&A tot Lidl en van IJzer tot Minos Pallas.

De verwachtingen bij de politiek zijn hoog gespannen. Wat de fracties van Seniorenpartij, het CDA en Nederland Duurzaam betreft bekt de slagzin zo lekker dat het wel eens ’een kreet’ kan worden die ook door bewoners populair wordt, vrij naar ’I Amsterdam’. ,,Hij moet niet gekaapt worden door één locatie’’, vindt Sebastian Visser (NLD). ,,Dat logo moet door de hele stad opgehangen worden’’, opperde Joke van Ruitenbeek (Senioren).

Feit is dat er voorlopig statuten liggen voor de stichting ’Zeg maar Hugo’, die het centrumhart gaat promoten. De gemeente steekt er tot 2022 jaarlijkse 50 mille in, belegger Wereldhave (eigenaar van Middenwaard) 20 mille en de verenigde horeca 10 mille. Namens de gemeente wordt centrummanager Annemiek Adams in ieder geval tot 2022 lid van het bestuur. In 2021 gaat de gemeente evalueren of er voldoende reuring is veroorzaakt om de bekendheid van het stadshart te vergroten. ,,Het mooiste zou zijn als de stichting dan zonder ons op eigen benen verder kan’’, aldus wethouder Monique Stam.