Automobilist overleden na botsing Callantsoog, tweede slachtoffer in kritieke toestand [update]

Callantsoog

Op de Zuidschinkeldijk (N502) in Callantsoog is zaterdag een Poolse automobilist om het leven gekomen bij een frontale botsing tussen twee auto’s. Een tweede slachtoffer, een 66-jarige vrouw uit Warmenhuizen, is in kritieke toestand naar het ziekenhuis vervoerd.

De vrouw was de bestuurder van de andere auto. Bij het ongeval waren verder geen inzittenden betrokken. De politie kon maandagochtend nog niet de identiteit of leeftijd van de Poolse man prijsgeven, omdat zijn familie mogelijk nog niet op de hoogte is van diens overlijden.

De politie doet nog altijd onderzoek naar de toedracht van het ongeluk. ,,Daarvoor willen we onder meer de bestuurster van de andere auto spreken’’, meldt politiewoordvoerder Marloes de Kaart. ,,Dat is nog niet mogelijk geweest. We willen graag alle betrokkenen spreken.’’ De vrouw uit Warmenhuizen ligt nog altijd in het ziekenhuis.

Het ongeluk gebeurde rond 12.30 uur nabij de oprit naar natuurgebied ’t Zwanewater. Door nog onbekende oorzaak botsten beide auto’s frontaal op elkaar. De wagen van de Poolse man kwam na de klap op zijn kop terecht.

© Foto’s DNP.NU

Net binnen