Twee gewonden bij grote brand in winkelpand Schagen [video]

Schagen

Bij een grote brand in een toko in het centrum van Schagen zijn zaterdagochtend twee mensen lichtgewond geraakt. De boven- en naastgelegen woningen en winkels in de Nieuwstraat werden ontruimd.

Eén van de slachtoffers is met brandwonden naar de huisartsenpost gebracht, het tweede slachtoffer is vanwege het inademen van rook door ambulancepersoneel behandeld.

De brand brak omstreeks 10.30 uur door nog onbekende oorzaak uit op de begane grond. Er was geen sprake van brandstichting, zegt een woordvoerster van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord.

De brandweer schaalde, mede door de locatie, binnen enkele seconden op naar zeer grote brand. Vier blusvoertuigen kwamen ter plaatse.

Om 12.00 uur werd het sein ’brand meester’ gegeven. De appartementen boven het winkelpand zijn om 13.00 uur vrijgegeven, evenals de naastgelegen panden. Die zijn door de brandweer geventileerd. Het getroffen winkelpand blijft gesloten.

Lees ook: Brand bij de buren: dames die bij kapsalon Knip It in Schagen in de verf zitten, moeten halsoverkop naar collegakapper By Kany

Twee gewonden bij grote brand in winkelpand Schagen [video]