Premium

Enkhuizer Frank Struik was chef-kok in hart en nieren

Enkhuizer Frank Struik was chef-kok in hart en nieren

Enthousiast begonnen ze in februari hun eerste eigen zaak: bistro Drie Haringhe. Het was een droomstart, vanaf het begin liep het restaurant als een speer.

Het verongelukken van chef kok Frank Struik (57) heeft aan die droom wreed een einde gemaakt. Fervent motorrijder Frank kwam woensdagmiddag in botsing met een vrachtwagen op de Provincialeweg.

Dertig jaar werkte hij in de keuken van restaurant Die Drie Haringhe, waar hij zijn vrouw Annemiek leerde kennen. De Franse keuken met zijn Bourgondische stal zijn hart. Die stijl miste hij in Enkhuizen toen het restaurant aan de Dijk Thais werd.

Eigen restaurant

Hij besloot een andere weg in te slaan en maakte samen met Annemiek de overstap naar een eigen restaurant. Een lang gekoesterde wens, die dankzij het vrijkomen van de voormalige Smederij waarheid werd. Frank in de keuken, Annemiek als gastvrouw.

Het pandje aan de Breedstraat werd met verve verbouwd, de eerste boeking stond voor begin februari. Enkhuizen had er zin in. Het werd zo druk dat soms zelfs dochter Saya in de bediening bijsprong. Ze keken al uit naar een drukke zomer. Zo ver mocht het niet komen. Frank overleefde het ongeluk niet. Hij laat zijn vrouw Annemiek, dochter Saya en zoon Tom na.

De condoleance is dinsdag in de Drommedaris, de crematie woensdag in Schagen.