Premium

Bouwbedrijf De Nijs moet van de rechter eerder stoppen met overlast gevend werk naast Park De Rekere

Bouwbedrijf De Nijs moet van de rechter eerder stoppen met overlast gevend werk naast Park De Rekere
De tuinen van Park De Rekere met pal erachter het De Nijs-terrein.
© Foto HMC
Schoorldam

Bouwbedrijf N.J. de Nijs en Zonen uit Warmenhuizen moet uiterlijk 24 mei de bedrijfsactiviteiten staken van haar Materieeldienst aan de Westfriesedijk in Schoorldam. Dat is veertien dagen eerder dan eerst was opgelegd.

Die uitspraak deed de rechtbank Noord-Holland in de zaak die de Vereniging van Eigenaars (VvE) De Rekere namens de bewoners van dit bungalowpark had aangespannen tegen de gemeente Schagen. Die had De Nijs op 28 maart laten weten dat het de omstreden werkzaamheden moest stoppen.

Achtertuinen

Dit naar aanleiding van een regen aan klachten van bewoners van Park De Rekere van wie de achtertuinen grenzen aan het bedrijfsterrein. En niet alleen dat, ook werd niet voldaan aan het bestemmingsplan en bijbehorende milieuregels.

De termijn van tien weken die de gemeente Schagen daarop toestond aan De Nijs was in de ogen van het bestuur van VvE De Rekere echter veel te lang. In dat geval had De Nijs nog tot 7 juni zijn gang kunnen gaan. ,,Maar waarom zo lang nog? Elke dag met die herrie is er eentje te veel’’, stelde De Rekere-bestuurslid Francien van Hees in de rechtbank in Alkmaar. De rechter vond dat ook en verplichtte de gemeente Schagen de ’begunstigingstermijn’ met twee weken te bekorten naar 24 mei.

De bewoners ondervinden overlast door lawaai van werkzaamheden met stalen bouwmaterialen - zoals steigerpijpen - die sinds afgelopen najaar op dit De Nijs-terrein worden gereinigd. Voorzitter Arij van der Vliet: ,,Aardig deze uitspraak, maar we zijn nog niet klaar met ze.’’

Burgemeester Marjan van Kampen zegt dat de gemeente verder niks hoeft te doen. ,,Wij hebben een besluit genomen met daarin een termijn van tien weken. De rechter bepaalt dat dit ingekort wordt, en daarmee is het voor ons klaar.’’

De Nijs liet gisteren niets van zich horen na een vraag van deze krant om te reageren.