SRC-spits Stef Elting wordt weer even keeper en bepaalt de titelstrijd

SRC-spits Stef Elting wordt weer even keeper en bepaalt de titelstrijd
Stef Elting onder de lat in Waarland.
© Foto Leo de Kort
Schagen

Toen Tim Bijpost na de 2-2 gelijkmaker van Con Zelo tegen SRC aangaf toch echt niet verder te kunnen, voelde spits Stef Elting de bui al hangen. ,,Er is áltijd een tweede keeper mee. Net als dit gebeurt, is die er niet. Toen werd ik van de bank af gehaald om op doel te staan.”

Mooier kon zijn invalbeurt haast niet: SRC maakte in de 89ste minuut 2-3, Elting stopte in blessuretijd een penalty van Jan Doodeman en de Schagenaren namen drie punten afstand van de degradatiezone.

,,Omdat ik in de jeugd twee jaar op doel heb gestaan, was het niet vreemd dat ik werd gevraagd”, blikt de 23-jarige aanvaller terug. ,,Het was wel weer even wennen. Zo vaak voetbal ik niet meer met mijn handen.”

Sterker nog: de ochtend van dat spektakelstuk tegen Con Zelo deed hij bij het tweede wat hij met zijn voeten het best kan: doelpunten maken. Twee stuks dit keer.

,,Dat was een makkie. Ik vond het ook wel wat hebben om op doel te staan, maar ik hoop niet dat ik voor de komende wedstrijden wéér word gevraagd. Voor één keer vond ik het wel leuk.”

Elting brak op jonge leeftijd als spits door in het eerste elftal van SRC. ,,Ik was net een jaar van het doel af, toen er veel oudere spelers van de selectie stopten. Zoals ik keeper werd uit nood, stond ik toen uit nood als jonge gast in de spits bij het eerste.”

Belangen

Dit seizoen raakte hij zijn plek kwijt. ,,Ik weet ook niet waarom. Nu moet ik het in het tweede laten zien. Wat dat betreft had ik ook helemaal niet door welke belangen er voor Con Zelo op het spel stonden. Als je het zo zegt, dat ik DWOW de titel heb bezorgd, klinkt dat wel vet. Maar op het moment zelf dacht ik alleen maar aan de drie punten.”

Dat SRC die namelijk maar al te goed kon gebruiken, wist hij wel. De ploeg gaat volgend jaar samen met vv Schagen en als beide clubs op degraderen staan, komt de fusieclub Schagen United na de zomerstop uit in de vijfde klasse. ,,Het is dus een belangrijke fase. Ik heb niet veel gespeeld, maar stel dat we ons nu handhaven, heb ik toch mijn bijdrage kunnen leveren.”

Het zou voor hem een mooi afscheid betekenen van de zondagselectie. Volgend seizoen sluit hij bij de zaterdagtak van Schagen United aan.

,,Omdat ik niet zeker weet wat mij op zondag te wachten staat. Ik denk dat het een zwaar jaar wordt, dat de keuze voor de spits niet op mij valt. Dan ga ik liever met mijn broertje op zaterdag voetballen. Een beter afscheid dan dit is er dan natuurlijk niet, haha.”

Net binnen