Dutch Grand Prix is een feit, dinsdag officiële bekendmaking door Formule 1-baas

Dutch Grand Prix is een feit, dinsdag officiële bekendmaking door Formule 1-baas
Circuiteigenaar prins Bernhard van Oranje en algemeen directeur Robert van Overdijk onderhandelden maanden achtereen over terugkeer van de Formule 1 naar Zandvoort.
© Foto ANP
Zandvoort

Formule 1-baas Chase Carey is dinsdag in Zandvoort om de Dutch Grand Prix aan te kondigen. Die wordt volgend jaar mei verreden op Circuit Zandvoort.

Beoogd sportief directeur van de Grote Prijs van Nederland, Zandvoorter Jan Lammers, bevestigt desgevraagd dat het positieve resultaat van maanden onderhandelen dinsdag officieel naar buiten wordt gebracht.

Drijvende krachten achter de deal met Formula One Management (FOM) zijn circuiteigenaar prins Bernhard van Oranje en algemeen directeur Robert van Overdijk.

Het circuit maakt dinsdag onder meer bekend welke aanpassingen er nodig zijn aan de baan en faciliteiten en hoe een verkeersinfarct rond de badplaats moet worden voorkomen, met name op de zondag van de race.

De persconferentie begint dinsdagochtend om 11 uur en wordt gehouden in de Paddock Club op het circuit. Blijkens de maandagavond laat verstuurde officiële uitnodiging is de Grote Prijs van Nederland voluit de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix gedoopt.

Lees ook: ’Formule 1 volgend jaar op Circuit Zandvoort’ [audio] en F1: Jackpot voor hotels in Zandvoort en omgeving