’Weesfietsen’ weg bij station van Uitgeest

’Weesfietsen’ weg bij station van Uitgeest
BOA Joan Ruckert ( BOA ) houdt de lijst bij ( serienr's )van de fietsen die op de auto geladen worden door RenÈ & Ron er zijn al ruim 60 fietsen weggehaald goedheer Dagblad Kennemerland NHD
© goedheer fotografie
Uitgeest

Joan Rückert, buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) van de gemeente Uitgeest, heeft dinsdag met hulp van collega’s 55 zwerffietsen verwijderd bij NS-station Uitgeest.

Volgens gemeentewoordvoerder Dorine van der Meij waren twee weken geleden tachtig exemplaren gelabeld. ,,Dus zijn er toch nog 25 opgehaald.” Vorig jaar werden in de zomer 130 van deze fietsen, net als nu, verwijderd en gebracht naar de gemeentewerf.

Daar werd er uiteindelijk slechts één opgehaald. De rest ging naar de fietsenreparatiewerkplaats bij Dijk en Duin in Castricum, een van de andere drie Buch-gemeenten. Wie binnen drie maanden alsnog bij de werf voor zijn fiets komt, betaalt eerst 45 euro. ,,Dat is geen boete, maar een vergoeding voor de gemaakte kosten.” De actie is ook voor de reizigers die hun fiets willen stallen en deze aan het einde van de dag wél weer keurig ophalen.