Meerderheid: Pijnstiller is geen taak voor school

Hoorn

Wie hoofdpijn heeft op school, moet maar van thuis een paracetamolletje meenemen. Die stelling verdeelt de meningen, blijkt nu: ,,Een pijnstillertje moet toch geen probleem zijn?” Met de stelling dat scholen geen medicijnen zouden moeten verstrekken was 58 procent het eens.

De stelling werd actueel, omdat de RSG in Enkhuizen bekendmaakte dat er geen aspirientjes meer worden verstrekt, wanneer een leerling bijvoorbeeld knallende hoofdpijn heeft. Dus was onze vraag: moeten alle scholen voor het voortgezet onderwijs een zelfde lijn trekken?

Eigenlijk wel, oordeelt Ria Musch uit Enkhuizen. Want een medicijn mag je alleen verstrekken wanneer de ouders het daarmee eens zijn.

Huisarts

Nog een voorstander van de stelling is lezer M. van Wijk. Zijn reactie: ,,Dat moeten de ouders en de huisarts bepalen, hoeveel en wanneer je welke medicijnen nodig hebt. Dat is geen taak voor een school.”

Cor Vriend uit Venhuizen wil niets weten van pilletjes-via-school: ,,Doe normaal.”

In Bovenkarspel stelt Jacob van Vuure dat een school er plat gezegd is om iets te leren. ,,Daar hoort geen medicijnverstrekking bij thuis”, oordeelt hij. ,,De samenleving lijkt overigens wel in de ban van de paracetamol of pijnstillers.” Nee, volgens hem moet de school in de eerste plaats de hersens van de leerlingen prikkelen met kennis, en zoiets als pijnstillers? Dat regelt men zelf maar.

Er zijn ook lezers die er juist geen probleem me hebben dat een school voor voortgezet onderwijs soms een aspirientje beschikbaar heeft voor als dat nodig is. Lezer Van Egmond uit Hoorn vindt dat zoiets moet kunnen.

Lezer Ten Pierick uit Sijbekarspel vindt dat het van de situatie afhangt. ,,Als een kind medicijnen krijgt voorgeschreven, dan vind ik dat een leerkracht die best mag geven.” Volgens hem moet dat toch niet te veel moeite voor de school zijn.

Het laatste nieuws.