Eind maart begint verkoop van kerk Martelaren van Gorcum in Koog aan de Zaan

Eind maart begint verkoop van kerk Martelaren van Gorcum in Koog aan de Zaan
De Heilige Martelaren van Gorcumkerk in Koog aan de Zaan
© Foto Wim Egas
Koog aan de Zaan

De katholieke kerk HH. Martelaren van Gorcum aan de Bosschjestraat 115 in Koog aan de Zaan gaat eind maart in de verkoop.

De verkoop is gegund aan Brantjes Bedrijfsmakelaars. De verkoop start door middel van inschrijving.

De Martelaren van Gorcum trekt minder gelovigen en heeft daaroom ook minder geld te besteden.

Maar de beslissing om de kerk te sluiten is voornamelijk genomen omdat het aantal vrijwilligers daalt, zo vertelde pastoor Floris Bunschoten eind september 2018 al in Dagblad Zaanstreek.

Makelaarskantoor Brantjes kondigt diverse kijkdagen aan, waarvan de data binnenkort bekend worden gemaakt. Over het gebouw meldt de bedrijfsmakelaar: ,,In de smalle zijbeuken, alsmede in de lichtbeuk, bevinden zich kleurrijke, sobere, symbolische glas-in-loodramen.

Monument

Op de kerk berust een monumentale status en die kan daarom beperkt worden aangepast. De monumentale status heeft vooral betrekking op de buitenzijde/aangezicht van de kerk.

Gebruik moet passen binnen het bestemmingsplan of met medewerking van de gemeente worden aangepast. De kerk is centraal gelegen wat woon-of werkbestemming zeer aantrekkelijk maakt.”

Vorig jaar werd ook duidelijk dat de kerk Onze Lieve Vrouwe Geboorte aan de Marktstraat in Wormerveer om soortgelijke redenen sluit.

Het laatste nieuws.