Strandvogels en St. George in balans

Bryan Broedersz waagt een doelpoging namens Strandvogels, St. George-captain Nick Laanis paraat.
© Foto Theo Groot
Onderdijk

Uiteindelijk was het wel een uitslag waar beide partijen mee konden leven in Onderdijk. Strandvogels had tegen St. George misschien wel het meeste de bal gehad, maar de kansenverhouding was in evenwicht en bovendien mocht de thuisclub niet klagen dat de gelijkmaker goed gekeurd werd door arbiter Zandbergen. En zo was er uiteindelijk weinig gemor na de 1-1.

Het betekende wel dat Strandvogels nu al voor de derde keer op rij niet wist te winnen, al houdt het - door de resultaten elders - nog wel de koppositie en blijft het op koers voor een tweede promotie ooit naar de derde klasse. In Onderdijk leeft het gevoel dat het team daar nu meer te zoeken heeft dan bij de primeur. Al zal het dan wat meer stootkracht moeten tonen, stelde trainer Menno de Vries. ,,Dat was het waar het vandaag een beetje aan schortte. Op de eerste tien minuten na denk ik dat wij het meest in balbezit zijn geweest, maar uiteindelijk creëren we te weinig echte kansen.”

De trainer had gelijk. St. George, dat de afgelopen twee jaar in de derde klasse uitkwam, speelde tot nu toe een bescheiden rol in de vierde klasse C, maar is de tweede periode redelijk begonnen. En het had zomaar de derde overwinning op rij kunnen boeken. Het kwam in ieder geval prima uit de startblokken en dwong keeper Erwin Hoogland tot een flinke krachtsinspanning in de eerste minuten. Strandvogels, dat er een paar keer scherp uitkwam, nam gaandeweg echter het initiatief over en stelde de pas 17-jarige doelman Justin Klerk een paar keer op proef. De grootste kans was voor Dawid Zerek, maar die schoot naast.

Na rust ging het aanvankelijk gelijk op en kwam de openingstreffer dan ook enigszins uit de lucht vallen. Al was de inzet van Rochano Migares zonder meer fraai. Heel lang konden de Spierdijkers echter niet genieten van de voorsprong. Drie minuten later vond het meest omstreden moment van de wedstrijd plaats. De inzet van Jordy Weel ging al dan niet over de lijn. Weinig die het echt wisten. ,,Volgens mij niet, maar heel zeker durf ik het ook niet te zeggen”, bekende doelman Klerk. Ook De Vries wist het niet. ,,Ik stond er wat te ver vanaf, maar ik denk dat we niet mogen klagen. In veel gevallen zou de scheidsrechter hem denk ik niet goed gekeurd hebben.”

Na het doelpunt bleef de strijd wel levendig en dan het meeste voor het doel van St. George. Daar toonde Klerk in ieder geval dat hij de komende jaren een belangrijke kracht voor het team kan worden. Sinds de winterstop is hij de eerste keus van trainer Ricardo Appelman. ,,Sneller dan ik had verwacht eigenlijk.” In de loop van vorig seizoen keerde de eerstejaars A-junior terug bij de club, die hij na de E’tjes had verlaten. Hij voetbalde bij Hollandia, Always Forward en AFC’34. ,,Maar was er wel een beetje klaar mee en wilde weer in het dorp gaan voetballen.”

Hoewel momenteel negende is er nog van alles mogelijk. In 4C zijn er slechts twee periodes en met zeven punten uit drie duels lijkt de weg omhoog ingeslagen. Al zijn de doelstellingen bescheiden. Het meteen herwinnen van het verloren terrein heeft geen prioriteit en het team is te sterk om in problemen te komen. Het doel is dus simpel, stelt Klerk. ,,Zoveel mogelijk punten pakken.”

Strandvogels-St. George 1-1.

57. Migares 0-1, 60. J. Weel 1-1.

Strandvogels: Hoogland, Hofland, Mol, G. Broedersz, Glim, Harder, Woudenberg, M. Weel, Zerek (80. De Wit), J. Weel, B. Broedersz.

St. George: Klerk, Stuijt (46. Steen), N. Laan, Hoebe, Wit, Groot, M. van Leeuwen, Doornebos (82. Dignum), Hoebe, Migares, J. van Leeuwen (82. Klaver)

Net binnen