Bart de Gier weer hoogst geplaatste tenniser bij nationaal rankingtoernooi in Beverwijk

Beverwijk

Ruben Konings en Mattheo Knoop, de beide finalisten van vorig jaar bij het Wijkom Open tennistoernooi, zijn er ook tijdens de 21e editie bij. Dit eerste nationale rankingtoernooi van Nederland in de buitenlucht wordt van 23 t/m 31 maart gehouden op de banen van Arthur Hoorn’s Racketcentre.

Opnieuw is zesvoudig winnaar Bart de Gier de hoogst geplaatste speler. De kopman van TV Heerhugowaard staat op de 13e plek van de nationale ranglijst. Vorig jaar verloor hij in een driesetter van de latere winnaar Ruben Konings. Tot de outsiders behoren Dax Donders uit Bergen en Beverwijker Sidney de Boer.

Bij de vrouwen is de hoogst geplaatste speelsters Dainah Cameron (25e op de Nederlandse ranking) en tweede Jasmijn Gimbrère ( nr. 27).

Er zijn uiteraard veel jonge speelsters die in de voetsporen van Kiki Bertens willen stappen. Zij won in 2008 het jaarlijkse toernooi in Beverwijk, destijds nog onder de noemer Connectica Open. Bij de inschrijvingen staan Anouk Koevermans, de finaliste van de nationale jeugdkampioenschappen van 2018 t/m 14 jaar en Bente Spee, de finaliste t/m 16 jaar Bente Spee.

In het gemengd dubbel behoren de de Heerhugowaardse combinatie Dax Donders/Rowie Kouw, de Bakkumse koppels Kim van der Horst/Ruud Vis, Chantal en Alexander Nonnekes, Demi de Vries/Sidney de Boer en Charlotte van der Meij/Mark Logger tot de favorieten.

Gelijktijdig is er een jeugdtoernooi.

Info: www.arthurhoorn.nl

Net binnen