NLdoet: mooier Badhuis in Haarlem en gezellige kamer voor asielhonden Zandvoort

NLdoet: mooier Badhuis in Haarlem en gezellige kamer voor asielhonden Zandvoort
Het Badhuis in de Leidsebuurt.
© Archieffoto Richard Stekelenburg
Haarlem

Speeltuinen worden klaargemaakt voor het buitenspeelseizoen; clubgebouwen van de scouting ondergaan een schoonmaak- of opknapbeurt en ouderen wordt een fijne dag bezorgd. Vrijwilligers kunnen vrijdag 15 en zaterdag 16 maart op veel plekken in Haarlem en omgeving de handen uit de mouwen steken tijdens NLdoet.

Zowel buiten als binnen zijn allerlei klusjes te doen. In de Haarlemse Leidsebuurt wordt bijvoorbeeld aan een mooier Badhuis gewerkt. De Stichting Félice, die ouders van overleden kinderen steunt, zoekt creatievelingen, een naaister en een fotograaf, zo valt te lezen op www.nldoet.nl. Op deze website is een overzicht te vinden van alle activiteiten en kunnen vrijwilligers zich aanmelden.

In Bennebroek wordt zaterdag met man en macht gewerkt aan de buurttuin aan de Kerklaan. Hier komt een groot kunstwerk te staan, dat is gemaakt door kinderen en buurtbewoners, met eromheen struiken met vogelhuisjes.

Bij Balletschool Martha de Rijk in Hillegom worden een kostuumkast opgeknapt en nieuwe kostuums genaaid. Door waterschade is hier eerder veel verloren gegaan. In Dierentehuis Kennemerland kunnen vrijwilligers de hondenkamer ’opvrolijken’ door deze te verven. Ook elders in het Zandvoortse asiel kan de kwast ter hand worden genomen.

Ook in Haarlemmermeer kunnen handige en minder handige vrijwilligers een bijdrage leveren.

Het laatste nieuws.