In Memoriam: ’Ton Nijpels had een zeer sociaal hart’

Ton Nijpels

Oud-gemeenteraadslid Ton Nijpels is overleden.

Politici die tussen 1998 en 2006 met hem hebben samengewerkt, roemen zijn sociale hart.

Nijpels was afkomstig van de PvdA. „Daar is hij na een conflict weggegaan”, weet voormalig partijgenoot Andries Pruiksma. Nijpels wilde de belangen van ouderen behartigen en kwam voor AOV/Unie55+ in de gemeenteraad.

„Tussen 1998 en 2002 heb ik met hem samengewerkt”, vertelt Pruiksma. „Hoewel hij geen lid meer was van de PvdA, lag zijn hart bij de sociaaldemocratie. Vanuit dat gevoel heeft hij politiek bedreven. Door de vele raakvlakken die we hadden in doelstellingen, trokken wij politiek veel met elkaar op.”

„Ik had reusachtig veel respect voor zijn politieke strijdlust. Dat maakte hem tot een respectabele kerel. Daarnaast had hij een groot hart. Hij zag het leed om zich heen en zette zich met een geweldige heftigheid in om daarin verandering te brengen.”

Ook raadsnestor Frans Klut begint meteen over de sociale instelling van Ton Nijpels. „Hij zette zich in voor de zwakkeren in de samenleving. Politiek hebben we onder andere samengewerkt aan vervoersmogelijkheden voor ouderen. Toen was samenwerking tussen coalitie en oppositie makkelijker.”

Op vrijdag 15 maart om 19.00 uur wordt in de Oleahof afscheid genomen van Ton Nijpels.

Delano Weltevreden

Net binnen