Broekervaart gaat vaker heen en weer varen

Broekervaart gaat vaker heen en weer varen
© Foto Broekervaart.nl
Langedijk

De Broekervaart-pendeldienst vaart dit jaar opnieuw tussen de Westdijk in Heerhugowaard en het Havenplein in Broek op Langedijk. De gemeenten hebben hiertoe besloten na de in hun ogen succesvolle pilot van vorig jaar.

De Broekervaart voer vorig jaar zomer tijdens vier zaterdagen en trok gemiddeld zo’n 150 bezoekers per dag. De vaarverbinding kan daarmee een succes worden genoemd, vinden de gemeenten. De proefperiode wordt nu uitgebreid naar twaalf dagen, waaronder alle zaterdagen en zondagen in juni.

Elk weekeinde heeft dit jaar een thema, variërend van een culinaire ontdekkingstocht en een actief weekend vol (water-)sport tot een kunstroute en ’Leer Langedijk/Heerhugowaard kennen’. Beide gemeenten onderzoeken nu hoe zij samen met ondernemers deze vaardagen een aantrekkelijke invulling kunnen geven. De haven van Broek op Langedijk is dan het startpunt voor de activiteiten.

De Langedijker wethouder Ad Jongenelen noemt een tochtje met De Broekervaart ’een leuk begin van een heerlijk middagje uit’. Hij hoopt dat inwoners van Heerhugowaard en Langedijk de kans grijpen om ’de parels in onze gemeenten’ beter te leren kennen.

Het laatste nieuws.