Heiloo: meer verkeer langs de westkant

Heiloo: meer verkeer langs de westkant
Het kaartje waarop de gemeente inwoners en bezoekers wijst op de routes langs de westkant.
© Illustratie gemeente Heiloo
Heiloo

Vanaf 18 maart is een deel van de Vennewatersweg in Heiloo afgesloten voor de aanleg van spoortunnel daar. De gemeente Heiloo wijst haar inwoners er via een publiciteitscampagne op dat ze het beste langs de westkant het dorp in kunnen rijden.

De gemeente verwacht dat daardoor nog meer verkeer door het centrum van het dorp zal gaan, waar oost-westverbindingen als de Stationsweg en de Kerkelaan nu al erg druk zijn.

Verkeer uit het zuiden wordt gewezen op de mogelijkheid via de Castricummer Zeeweg en de Heereweg in Bakkum Heiloo vanaf de westkant binnen te rijden. Vanuit het noorden zouden de Hoeverweg, de Herenweg bij Egmond aan den Hoef en de Heilooër Zeeweg een alternatief kunnen zijn.

,,Met de campagne willen we gemotoriseerd verkeer wijzen op de mogelijkheid om buitenom te rijden’’, aldus wethouder Rob Opdam. ,,Voor een deel van de inwoners en bezoekers van Heiloo vormt de route door Heiloo een minder snelle verbinding dan de route buitenom. Toch rijdt men vaak automatisch door het dorp.”

Er komen volgende week grote posters te hangen in het dorp om de campagne ’U kunt ook buitenom’ kracht bij te zetten. Er komen ook aangepaste bewegwijzeringen bij de rotonde Het Malevoort / Zeeweg en bij de kruising van de Vennewatersweg met Het Malevoort.

Een vertegenwoordigster van de bewonersvereniging Stationsweg is blij met de aandacht voor dit onderwerp: ,,In goed overleg met de gemeente zijn mogelijke maatregelen besproken. We roepen inwoners van Heiloo op zo veel mogelijk rekening te houden met elkaar, omdat de bouw van de spooronderdoorgang voor extra verkeersdruk zorgt.”

Na afloop van de campagne, half mei, beoordeelt de gemeente op welke wijze er een vervolg aan wordt gegeven.

Het laatste nieuws.