Jansheeren Heemskerk zoekt vrienden met geld

Heemskerk

Het zalencentrum De Jansheeren in Heemskerk zoekt vrienden die geld willen schenken om de inventaris te kunnen moderniseren en om de activiteiten een extra impuls te geven.

,,We bestaan nu een jaar of tien’’, zegt secretaris Marjan Heesterbeek, ,,en er moet wel wat gebeuren. We hebben in onze begroting wel wat budget voor vervanging en modernisering van de inventaris, maar dat is krap. We willen eigenlijk volgend jaar beginnen met een programma voor vervanging en onderhoud.’’

Quitte

,,We hebben ook lang met verlies gedraaid, pas de laatste jaren gaat het beter. In 2017 eindigden we positief, en we denken het afgelopen jaar quitte te hebben gespeeld.’’ De gemeente hoefde niet bij te lappen, dank zij een grote gift van een Heemskerker die anoniem wil blijven.

Om de activiteiten van het centrum aan het Maltezerplein financieel te ondersteunen, is de stichting Vrienden van De Jansheeren opgericht. De donaties worden ook gebruikt om de activiteiten voor ouderen een extra impuls te geven.

Het cultureel centrum krijgt naast gemeentelijke subsidie vooral inkomsten uit verhuur. Welschap huurt elke dag een grote ruimte. Verder zijn er veel sociaal-culturele en maatschappelijke activiteiten, met name gericht op ouderen, doordeweeks tegen een ’niet marktconform tarief’.

Aanmelden via Jansheeren.financieel@gmail.com

Het laatste nieuws.