Plots gesloten Hilversumse apotheek ’gaat snel weer open'

Plots gesloten Hilversumse apotheek ’gaat snel weer open'
Hilversum

De dinsdag plotseling gesloten apotheek Van Maarseveen in het Hilversumse Medisch Centrum De Artsenij gaat deze week of uiterlijk maandag weer open. Dat zegt jurist J. Faber namens de apotheek. Hij wijt de onaangekondigde sluiting aan een ’ongelukkige samenloop van onstandigheden’.

De apotheek in het medisch centrum aan de Rembrandtlaan ging dinsdag ineens dicht. Een briefje op de deur meldde slechts dat de zaak ’wegens omstandigheden tijdelijk gesloten’ was. Een nadere uitleg ontbrak.

Op de website van apotheek Van Maarseveen staat niet eens dat de zaak dicht is, op de website van Medisch Centrum De Artsenij wordt alleen gemeld dat de apotheek wegens omstandigheden tijdelijk dicht is.

De ook in het medisch centrum gevestigde huisartsen balen van de plotselinge sluiting van de apotheek.

Zij zeggen niet te weten wat er aan de hand is. Veel klanten komen na het lezen van het briefje op de deur van de apotheek bij de balie van de huisartsen om tekst en uitleg vragen. Daar worden ze echter weinig wijzer van, want daar weten ze er het fijne ook niet van.

Op sociale media doen inmiddels wilde verhalen de ronde over de plotselinge sluiting. De apotheek zou failliet zijn, personeel zou ontslagen zijn en er zou al langer ’gedoe’ zijn. Dit lijkt echter allemaal niet aan de orde te zijn.

Samenloop

Volgens zegsman Faber is er weinig spannends aan de hand. ,,Het is een erg ongelukkige samenloop van omstandigheden. De beheerder heeft een sterfgeval in de familie, er is iemand op vakantie, een ander is ziek. Ik denk dat de apotheek vrijdag weer open is, maar uiterlijk maandag.”

Apotheek Van Maarseveen zit sowieso even in een overgangsfase, meldt Faber. ,,De beheerder stopt en per 1 maart komt er een nieuwe. Die moet nog ingewerkt worden.”