Enkhuizen: vijftiende keer Deunen en Deinen

Enkhuizen: vijftiende keer Deunen en Deinen
Een optreden tijdens de editie van Deunen en Deinen in 2017.
© Foto Theo Groot
Enkhuizen

Vrijdagmiddag staat de organisatie in Enkhuizen al op de uitkijk naar de gasten. Het 15e Folk & Maritiem midwinterfestival Deunen & Deinen barst los.

Het driedaags folkfestival start traditioneel ’s avonds met een diner en de presentatie van de buitenlandse artiesten in Meer Enkhuizen. De muzikale gasten die vrijdagmiddag in de Haringstad arriveren, slapen aan boord van de charterschepen in de haven. Ook bezoekers aan het festival kunnen overigens van deze bed-en-breakfastgelegenheid gebruik maken.

Deunen& Deinen is een kleinschalig festival zonder subsidie. Artiesten komen graag, en zonder onkostenvergoeding, benadrukt organisator Zeger Postma. Hij tracht ieder jaar nieuwe namen naar Enkhuizen te halen.

Dit jaar is dat bijvoorbeeld het Engelse koor Bone Idol, afkomstig van de Scilly Islands.

Zondagmiddag geeft het koor een muzikale lezing over het gebied, waar de koorleden vandaan komen. Ook The Sea Band is een nieuwe naam.

Seabands

Het hele weekeinde staat Enkhuizen in het teken van maritieme muziek, seabands en shantykoren. Zaterdag wordt gespeeld op diverse plekken. In de Drommedaris worden in alle zalen concerten gegeven, maar ook op zeilschip De Schuttevaer wordt gemusiceerd en de Enkhuizer Visafslag is een festivalcafé. Zaterdagavond zijn er concerten in Meer Enkhuizen en de Visafslag.

Zondagochtend geven de buitenlandse artiesten om 12 uur een concert in het atrium van het Zuiderzeemuseum. Bezoekers hebben een toegangskaart voor het museum nodig.

Zondagmiddag vanaf 15 uur is er in Meer Enkhuizen een singalong met de dan nog aanwezige artiesten.

Deunen & Deinen wordt bezocht door Nederlandse artiesten als Reuring, Enkhuizen 3 en Ad Goossens uit Enkhuizen. Maar ook de Roaring Fifties uit Breezand en Onstuimig schuim uit Alkmaar.

Ook komt een aantal shantykoren het festival opluisteren, waaronder De Kaapstander, Rumor di Mare, Paddys Passion en Act of Mutiny. Uit Frankrijk en Engeland komen artiesten als LocTup Together, Willand Rosie, Trim Rig and a Doxy en Au bord du Quai.

www.deunendeinen.nl

Het laatste nieuws.