Vijf personen uit één gezin gearresteerd voor mensensmokkel

Vijf personen uit één gezin gearresteerd voor mensensmokkel
Alkmaar, Den Helder, Stede Broec, Arnhem

De Koninklijke Marechaussee heeft dinsdag vijf personen uit één gezin gearresteerd voor mensensmokkel. Het gezin zou Syriërs per vliegtuig van Turkije naar Nederland smokkelen. De aanhoudingen vonden plaats in Alkmaar, Den Helder, Stede Broec en Arnhem.

Naar aaleiding van een opsporingsonderzoek in 2017 kreeg de Marechaussee het gezin in het vizier. Tijdens dit onderzoek ontstond het vermoeden dat het gezin inderdaad betrokken zou zijn bij mensensmokkel.

Op 26 januari 2019 heeft een dochter van het gezin een minderjarig kind gesmokkeld vanuit Griekenland op een document van haar eigen kind. Zij is aangehouden op het vliegveld van Eindhoven.

De handelswijze van het gezin is om gesmokkelden te laten lijken op pasfoto’s in de paspoorten. De paspoorten die hiervoor werden gebruikt waren voornamelijk van leden van het gezin. Het gezin bestaat uit 12 personen, waaronder ook minderjarige kinderen.

Dinsdagmiddag zijn de vader, de moeder en drie kinderen aangehouden. Ze zijn tussen de leeftijd van 27 en 60 jaar. De Marechaussee heeft daarnaast verschillende doorzoekingen gedaan. In de woningen zijn reisdocumenten, vliegtickets, contant geld en laptops in beslag genomen.

De verdachten worden vrijdag voorgeleid voor de rechter-commissaris in Zwolle.

Het laatste nieuws.