D66 Purmerend blijft kritisch over rubberkorrels kunstgrasvelden

D66 Purmerend blijft kritisch over rubberkorrels kunstgrasvelden
© ANP
Purmerend

De fractie van D66 in Purmerend blijft kritisch als het gaat om het onderzoek naar het gebruik van rubberkorrels bij kunstgrasvelden.

Vorig jaar verscheen een rapport naar aanleiding van onderzoek bij twee kunstgrasvelden in de stad. Dat gebeurde nadat er in het land onrust was ontstaan over het gebruik van rubberkorrels op kunstgrasvelden, en de mogelijke milieu- en gezondheidsrisico’s die daaraan kleven. D66 had toen al vragen, maar ook nu er een herziene versie van het onderzoeksrapport is verschenen is de partij niet tevreden, schrijft raadslid Astrud Wildschut.

Zo is de aangetroffen verontreiniging getoetst aan de norm voor ’industrie’ en niet aan de veel strengere norm voor ’wonen’. Waarom, wil Wildschut weten. Volgens de industrienormen zijn de velden veilig, maar dat geldt volgens het raadslid niet als de woonnorm wordt gebruikt.

Verder vraagt ze zich af of rubbergranulaat in de onderlaag wel echt nodig is. Een van de onderzochte velden had namelijk geen rubberkorrels in de onderlaag. Wildschut vraagt zich af wat de reden is geweest om bij de aanleg van het andere veld wel vermalen autobanden in de grond te stoppen.

Het laatste nieuws.