Zelf zeefdrukken in Zaans Museum

Zelf zeefdrukken in Zaans Museum
Mats van Ruler (4) in het Zaans Museum
© Foto Wim Egas
Zaandam

De vakantietijd is bij uitstek het moment om eens een culturele of creatieve activiteit te ondernemen. Dat hebben de kinderen in het Zaans Museum dinsdag goed begrepen.

Les 1 voor deze bezoekertjes was dat de Zaanstreek het oudste industriegebied van Europa is. Vele producten zoals olie, zeep en rijst werden verwerkt of gemaakt in fabrieken langs de Zaan. Les 2 was het zelf ontwerpen van zeefdrukken, en linoleumsneden uit materiaal van het Zaanse bedrijf Forbo, dat 120 jaar bestaat.

Ook voor heel jonge ontwerpers, zoals de 4-jarige Mats van Ruler (foto) die elke maand een keer met zijn opa naar het museum gaat, was er voldoende materiaal om mee te werken.

Speciaal voor de voorjaarsvakantie houden het Zaans Museum aan de Zaanse Schans en het Czaar Peterhuisje in het centrum van Zaandam diverse activiteiten voor kinderen. Het zeefdrukken is deze week nog elke middag tussen 12 en 16 uur aan het Schansend.

Alleen woensdag (vandaag) kunnen kinderen om 11, 13 en 15 uur houten vogelfluitjes beschilderen in het Czaar Peterhuisje. Meer informatie staat op www.zaansmuseum.nl

Het laatste nieuws.