Castricum heeft snel geld nodig voor zwembad

Castricum heeft snel geld nodig voor zwembad
© Archieffoto: ANP
Castricum

Wethouder sportzaken Ron de Haan heeft jaarlijks vier ton nodig om een modern maar relatief eenvoudig zwembad op sportpark Noord-End te kunnen neerzetten. Al voor de zomer van dit jaar moet het geld gevonden zijn, want in juni geeft de raad richting aan de gemeentebegroting voor 2020 en latere jaren.

Een nieuw zwembad in plaats van de huidige Witte Brug is een dure grap. De investeringskosten zijn bijna 15 miljoen euro. Voor de Witte Brug legt de gemeente momenteel jaarlijks bijna zes ton bij in de exploitatie. Daar komt straks dus vier ton bij.

En dan gaat De Haan nog uit van de soberste variant. Een luxe tropisch zwemparadijs zal de gemeente jaarlijks 1,7 miljoen euro kosten, zo is de verwachting.

Maar ook met het relatief bescheiden bedrag dat De Haan nu zoekt, komt er wat knaps te staan op veld 2 of veld 5 van FC Castricum. Volgens een gisteren verspreid persbericht van de gemeente Castricum ’een duurzame, all-electric zwemaccommodatie, voorbestemd om uit te groeien tot een multifunctioneel (zwem)sportcomplex met in- en outdoorfaciliteiten’.

Het college van b en w heeft gisteren het dossier vrijgegeven. De gemeenteraad praat er volgende maand over.

Het laatste nieuws.