Idrissi kiest voor Marokko

Idrissi kiest voor Marokko
Gersom Klok van FC Emmen (links) in duel met Oussama Idrissi van AZ.
© ANP
Alkmaar

Omdat bondscoach Ronald Koeman (nog) geen rol bij het Nederlands elftal voor Oussama Idrissi zag weggelegd, heeft de 22-jarige aanvaller van AZ gekozen voor Marokko. Hij heeft Nico-Jan Hoogma van die beslissing op de hoogte gebracht.

,,Wij respecteren het besluit’’, aldus de KNVB-directeur topvoetbal. ,,Koeman heeft laten weten dat Idrissi (nog) niet in beeld is bij Oranje. Eerder spraken Art Langeler als Erwin van de Looi als coaches van Jong Oranje met jeugdinternational Idrissi over zijn toekomst als Nederlands A-international. Klaarblijkelijk ziet hij meer toekomst bij Marokko.’’

Koeman en Hoogma voerden bij aanvang van dit seizoen een persoonlijk gesprek met Ajacied Noussair Mazraoui. Hoogma; ,,In hem zagen we een basisspeler voor Oranje. Helaas koos hij voor Marokko.’’ Mazraoui maakte inmiddels zijn debuut. Idrissi hoopt daarop op 23 maart tegen Malawi voor de Afrika Cup.

Lees ook: Idrissi gaat alleen proeven bij Marokko [video]

Zonder Mazraoui en Idrissi verloor AZ dinsdag in Alkmaar een oefenduel met 3-0 van Ajax, waarbij bij beide ploegen vooral spelers in actie kwamen die weinig speeltijd krijgen. De doelpunten werden gemaakt door Joël Veltman, Lassina Traoré en Vaclav Cerny.

Het laatste nieuws.