VVD stelt kritische vragen over hars in nieuwe sporthal Volendam

VVD stelt kritische vragen over hars in nieuwe sporthal Volendam
Een beeld van elf jaar geleden in de oude Seinpaal: handballers van Volendam smeren hars op de ballen.
© Archieffoto
Volendam

De VVD in Edam-Volendam heeft het college enkele vragen gesteld over problemen rond de nieuwe sporthal De Seinpaal in Volendam.

De partij plaatst allereerst vraagtekens bij het gebruik van hars in de zaal, wat niet volgens de afspraak is.

In de hoogste divisies van het handbal wordt hars gebruikt voor een betere balbehandeling en een daarmee gepaard gaande hogere handelingssnelheid.

Dat is bijvoorbeeld toegestaan in sporthal Opperdam, waar de tophandballers van Kras/Volendam doorgaans hun wedstrijden spelen.

In de nieuwe Seinpaal mag echter geen hars worden gebruikt. Dat laatste wordt toch gedaan, zo is geconstateerd, en dit leidt tot overlast voor de andere gebruikers van de zaal, betoogt de VVD.

Zelfs als de vloer in de hal goed wordt schoongemaakt, blijven er gebruikerssporen achter in de sporthal.

Verder laat de partij weten te hebben vernomen dat basketbalvereniging Volendam weliswaar tevreden is over de hal, maar minder blij is met de basketbalborden van ondoorzichtig kunststof.

Bezoekers op de vaste hoge tribune kunnen niet zien of er wordt gescoord. Dit terwijl de club doorzichtige borden zouden zijn beloofd, net als in de oude Seinpaal. De VVD vraagt het college of het klopt dat de club deze toezegging is gedaan.

Tenslotte uiten de liberalen hun zorgen over de nieuwe geplande sporthal voor de Volendamse turnvereniging St. Mauritius en de Edamse dans- en turnvereniging De Beukers aan de de Dijkgraaf de Ruiterlaan.

De kosten van deze ultramoderne hal zouden dusdanig hoog zijn, dat de huur straks bijna niet meer op te brengen is. De VVD pleit daarom voor een betaalbaar alternatief plan voor een nieuwe turnhal.

Het laatste nieuws.