Na ’mogen’ is het nu ’moeten’ voor FC Volendam

Na ’mogen’ is het nu ’moeten’ voor FC Volendam
Volendam

Waar een overwinning tegen topclubs als Jong Ajax, Sparta en Den Bosch vooral als bonus werd beschouwd, wordt van FC Volendam vrijdagavond niets anders dan drie punten verwacht.

Helmond Sport, dat alleen op doelsaldo niet laatste staat, komt naar FC Volendam. ,,Gevoelsmatig is dit een heel belangrijke wedstrijd”, blikt trainer Hans de Koning vooruit op de ontmoeting. ,,Als we winnen behouden we de aansluiting met de middenmoot. Zo niet, dan loop je er weer achteraan.”

In de laatste zes duels gingen de Volendammers slechts een keer onderuit. Ook tegen titelkandidaten werden er punten gepakt. ,,Dat is goed voor het vertrouwen. Onderweg moet je af en toe resultaten halen. Tegen Helmond Sport moeten we echter volledig voor de drie punten gaan.”

De oude ploeg van Hans de Koning -’bijna gepromoveerd met de Helmonders in 2012’- is heel het seizoen matig in vorm. Vorige week ging de ploeg in blessuretijd onderuit en kregen drie spelers rood.

,,Dat zijn drie jongens die vaak spelen. Alleen weet je niet hoe hun vervangers erin staan. Hebben die het gevoel dat ze het recht moeten buigen voor de trainer? Vergeet niet dat dit Helmond Sport wel van Sparta won. We moeten dus bedachtzaam zijn.”

De Koning heeft Cas Peters weer bij de selectie. Het basisteam zal ongewijzigd zijn ten opzichte van vorige week.

Het laatste nieuws.