Golden Globes-boeket komt uit…. Obdam

Golden Globes-boeket komt uit…. Obdam
Queen-gitarist Brian May staat op voor de ontvangst van de Golden Globe voor de film ‘Bohemian Rhapsody’. Op tafel? Het ‘goud’ uit Obdam.
Obdam

Tussen alle filmsterren door die in Los Angeles in aanmerking kwamen voor de Golden Globes, was er een Nederlandse tulpenteler die in ieder geval al ‘goud’ had gehaald: Borst Bloembollen uit Obdam.

,,Wij wisten vooraf ook niet dat deze grote bestelling voor dit evenement was bedoeld”, vertelt Menno Boots namens de grote tulpenbroeier.

,,De bestelling was een tijdje geleden bij ons geplaatst door een grote exporteur. Maar die mocht niet aan ons vertellen waarvoor het was bedoeld. Ze hadden het alleen over een groot evenement.”

Totdat zondag vanuit een groot theater in Los Angeles het spektakel op tv kwam dat de uitreiking van de Golden Globes heet. De bestelling van 10.000 tulpen stond op de tafels.

De Golden Globes zijn belangrijke prijzen voor de film- en televisiewereld, en gelden in de regel als een flinke graadmeter voor wie later dit jaar de Oscar gaat krijgen.

De grote winnaar was dit keer de film Bohemian Rhapsody. In de zaal stonden alle bloemarrangementen van Mark Held, die in de regel ook de bloemen regelt voor grote ‘events’ en sterrenbruiloften. Held had zijn oog laten vallen op een fel geel-rode tulp. Met als naam ‘Rambo’.

Volgens Boots is de Rambo een ,,hele forse tulp'' die sterke en grote bloemen heeft. De tulpenbollen hebben zo'n vier weken nodig om tot bloei te komen.

Het aantal van 10.000 tulpen lijkt fors, maar is voor de kwekers geen probleem. Borst Bloembollen produceert jaarlijks 30 miljoen tulpen in 150 rassen.

,,Het is voor ons oom een mooi succes”, zegt Boots. ,,En het is een mooie promotie van de Nederlandse tulpenteelt.”

Het laatste nieuws.