Beatcoin wordt Devotion Outdoor

De eerste editie van het Beatcoin-festival aan de Olympiaweg in Alkmaar.
© Archieffoto
Alkmaar

Aan de formule wordt niet gesleuteld, maar de organisatie kiest voor de editie van 2019 wel voor een andere naam. Het dance-event Beatcoin gaat verder als Devotion Outdoor en wordt dit jaar op zaterdag 15 juni gehouden.

Initiatiefnemer Peter Wouters organiseert het feest op het evenemententerrein aan de Alkmaarse Olympiaweg samen met Enzo Butter en Jan-Willem Hutten. Wouters heeft al tal van grote muzikale feesten georganiseerd en het evenement aan de Westrand is ook dit jaar een van de blikvangers.

Beatcoin - de naam was een knipoog naar de cryptomunt bitcoin - was achteraf niet de best denkbare naam, erkent Wouters nu. ,,Vorig jaar, toen we de naam hadden bedacht, was de bitcoin nog een hype en voor ons was het leuk om daar bij aan te sluiten. Dat is nu allemaal wat minder. Omdat we ons laten leiden door passie en toewijding is voor een andere naam gekozen en daarom is het Devotion (de Engelse vertaling voor toewijding, red.) geworden.’’

De plek en invulling van de muziek strookt in grote lijnen met de Beatcoin-editie van vorig jaar. ,,Dat zijn wij verplicht, omdat we op precies hetzelfde publiek als vorig jaar mikken’’, aldus Wouters, die inmiddels ook de voorbereidingen is gestart voor Kaaspop, een nieuw festival in Alkmaar tijdens het paasweekeinde. ,,Het idee is om op 20 april een grote circustent neer te zetten met daarin aan beide korte zijdes een groot podium.’’

Jett Rebel

Voor Kaaspop heeft Wouters Jett Rebel, Waylon, Wulf en The Wild Romance al vastgelegd. Op het kleine podium treden regionale bands als Charmless (Alkmaar), Uncle Harry’s Punch (Bergen) en Sway (Haarlem) op. De presentatie van Kaaspop is in handen van Kees Baars, oprichter van het Countdown Café van Veronica. ,,Het is de bedoeling dat we ook hier een jaarlijks terugkerend evenement van willen maken’’, verduidelijkt Wouters. Voor Kaaspop is de voorverkoop al begonnen.

Meer info: www.kaaspopalkmaar.nl

Net binnen