Fotografisch jaaroverzicht te zien bij Isoo in Beverwijk

Fotografisch jaaroverzicht te zien bij Isoo in Beverwijk
Beeld van MTB Subaru Beach Battle, op 28 november in Wijk aan Zee.
© Foto Erik Dignum
Beverwijk

Bij Isoo in Beverwijk - fotografiecentrum voor de IJmond - wordt het jaar traditioneel gestart met een tentoonstelling van Young Art & imPRESSions. Deze vierde editie is op 5 januari om 16 uur.

Fotografen die betrokken zijn bij Isoo, krijgen elk jaar het verzoek om kleurrijke evenementen - cultureel of sportief - in Wijk aan Zee, Beverwijk en Heemskerk op eigen wijze vast te leggen. Het kan variëren van één fotograaf tot een groep van acht die op pad gaat, evalueert en zo van elkaar leert. Ken Phelan coördineert dit ’imPressions’-initiatief, de Britse vijftiger opende onlangs zijn eigen fotostudio in De Broedmachine in Beverwijk. Hét grote evenement in het gebied - Young Art Festival in Beverwijk - werkt mee aan het jaaroverzicht. Een vaste groep fotografen loopt daar rond, onder wie afgelopen jaar ook twee twintigers: Beverwijkers Jolene Adelaar en Ruben Oosterman.

Zij konden twee dagen frank en vrij aan de gang. Bijzonder is dat Ruben werkt met analoge apparatuur.

Bij Isoo aan Stationsplein 46 zijn tot en met 9 februari, op zaterdagen van 12-16 uur ruim zestig foto’s te zien. Van regionale bekenden als Marco Maljaars en Bert Giebels, en evenementen als zeepkistenrace (Wijk aan Zee), Zomerpodium (Heemskerk) of ringsteken, gitaarfestival en sinterklaasintocht (Beverwijk).

Het laatste nieuws.