Kaagvogels verliest zijn clubicoon

Kaagvogels verliest zijn clubicoon
In momoriam: Henk Konijn 1947-2018
© Foto John van Woesik
Kolhorn

Veel te vroeg en totaal onverwacht is de bekende Kolhorner Henk Konijn zaterdagavond overleden tijdens het ’nog effies rondbrengen van wat kerstkaartjes.’ De man die zijn vrouw Joke en hun drie kinderen achterlaat, werd slechts 71 jaar.

Henk Konijn was ’Onze Kaagvogelsman’ en stond bekend als clubicoon van Kaagvogels. Hij was jarenlang de penningmeester en van 1971 tot 2017 lid van het dagelijks bestuur van de voetbalclub waarvan hij bijna 65 jaar lid was en 53 jaar lang actief was als voetballer en een tijdlang jeugdtrainer was.

Bij zijn aftreden als bestuurslid werd hij vorig jaar benoemd tot erelid van Kaagvogels, waar hij ook daarna ’gewoon’ de financiële administratie bleef doen.

Kaagvogels-voorzitter Peter Huiberts: ,,De club en zijn gezin waren zijn leven. Henk was ook trouw bezoeker van uitwedstrijden van het eerste elftal. Zoveel als hij kon kwam Henk kijken en stond-ie langs de lijn met zijn maat Roel Dijkstra.’’

De condoleance is donderdagavond van 19 tot 20 uur in de kantine van Kaagvogels. Vrijdagochtend om tien uur is de crematieplechtigheid in het Yardenhuis van Schagen aan de Haringhuizerweg te Schagen.

Het laatste nieuws.