Danisco ZaanDam

Danisco ZaanDam

Of het nu om yoghurt, dressings of ijs gaat – een belangrijk ingrediënt hiervoor wordt gemaakt bij Danisco in Zaandam, een van de drie nieuwe locaties voor DuPont in Nederland.

Danisco Zaandam is een productie-eenheid die verdikkings-, bind- en geleermiddelen maakt op basis van guargom. Deze produc-ten hebben zeer uiteenlopende toepassingen in de textielindustrie, papierproductie, aardoliewinningen, cosmetica en vooral in de voedingsmiddelenindustrie. (De marketing en verkoop van deze producten geschiedt vanuit Zwitserland door Danisco Zwitserland AG).

De oorspronkelijke firma, Meypro BV, werd in 1951 opgericht en in 2003 overgenomen door de Danisco groep. Het bedrijf is gevestigd in de voormalige rijstpellerij van Kamphuis aan de Zaan in Zaandam. Aanvankelijk werden alleen Johannesbrood-pitten verwerkt en later schakelde Meypro praktisch volledig over op guarzaad als grondstof. De Johannesbroodpitten worden gewonnen uit de peulen (vruchten) van de Johannes-broodboom, die vooral groeit in de landen rond de Middellandse Zee.

De guarzaden die onze voornaamste grondstof zijn , komen hoofdzakelijk uit India en Pakistan. Guar is een eenjarige plant die gezaaid en geoogst wordt zoals bij ons erwten en bonen.

Danisco Zaandam BV

Postbus 1106 – 1500 AC Zaandam

Oostzijde 155 – 1502 BC Zaandam

Tel. 075 – 6814 950

Fax 075 – 6354 362