Ron T. was in Roelofarendsveen niet veilig

Ron T. was in Roelofarendsveen niet veilig
Roelofarendsveen

Ron T., de vader van het zwaar mishandelde meisje Wendy, is door de gemeente Kaag en Braassem geholpen bij de zoektocht naar een plek om te wonen buiten Roelofarendsveen. Dat zegt een woordvoerder van de gemeente. Roelofarendsveen is een van de kernen van Kaag en Braassem.

Dat was ’een voorbarige actie’, vindt T.’s advocate Françoise Engels. De zaak is nog steeds onder de rechter, zolang een juridische uitspraak niet onherroepelijk is, zou je iemand niet als schuldige moeten aanwijzen, vindt ze. ,,Dit is toch een soort heksenjacht”, aldus Engels.

Burgemeester Marina van der Velde zocht T. vorig jaar op in de gevangenis, om hem te vertellen dat het niet wijs was om terug te keren naar Roelofarendsveen. „Op Facebook en andere sociale media gingen zoveel bedreigingen rond. Dat was echt niet mals”, zegt de woordvoerder in een toelichting.

De burgemeester, verantwoordelijk voor openbare orde en veiligheid, meende dat het veiliger was als T. elders onderdak vond, bijvoorbeeld via Exodus, een vrijwilligersnetwerk dat opvang en ondersteuning biedt aan (ex-)gedetineerden.

LEES OOK: OM eist vijf en zes jaar cel in ’zaak-Wendy’

In een brief van 17 april 2016 schrijft ze dat er veel negatieve sentimenten in Roelofarendsveen leven. ,,In winkels en in scholen hebben mensen zich negatief geuit.” Ze schrijft ook dat ze grote twijfels heeft over het voornemen van vader Ron om terug te keren naar zijn koophuis. Ze adviseert met ,,klem” een andere weg in te slaan. „Iedereen in Roelofarendsveen weet dat huis te vinden”, vult de woordvoerder aan.

Ron heeft zijn huis in Roelofarendsveen uiteindelijk met flink verlies moeten verkopen. Ook zijn bedrijf heeft hij met verlies verkocht. Berooid woont hij alleen op een kamer. Ook zijn huwelijk is stukgelopen, zo schetste de advocaat woensdag bij het Haagse gerechtshof.

Verslaggever Nancy Ubert is aanwezig bij de tweede dag van het hoger beroep. Ze doet verslag via Twitter. Volg haar via @katijn.

Het laatste nieuws.