Noordkop voldoet aan de verwachtingen met snelle winst

Roelofarendsveen

Met de snelle 0-6 overwinning bij De Treffers voldeden de tafeltennisvrouwen van Dozy Den Helder/Noordkop zondagmiddag aan de verwachtingen.

Op basis van de krachtsverschillen in de eredivisie lag deze uitkomst van het duel tussen de Helderse koploper en de nummer voorlaatst uit Roelofarendsveen in de lijn der verwachtingen.

Al botsten scenario en realiteit nog bijna, toen Noordkop-jongeling Dobrila Jorguseska zondagochtend niet fit wakker werd.

,,Ze klaagde over buikpijn en hoofdpijn’’, vertelt coach Theo Wijker. ,,Omdat Shuohan Men elders een toernooi speelde, hadden we weinig alternatieven. Dus hebben we afgesproken dat Dobrila ging proberen om te spelen. Lukte dat niet, dan moest ze haar tegenstander na drie ballen maar de hand schudden.’’

Zover kwam het niet, want Jorguseska knapte zienderogen op. En leverde de tiener in Helderse dienst volgens Wijker vooral een knap optreden af in haar tweede partij.

Zoals heel Noordkop zondagmiddag zonder gameverlies bleef in het verplichte ’vluggertje’. Dat tot genoegen van Wijker vooruit werd gespeeld.

,,Eigenlijk stond deze wedstrijd voor eind maart gepland. Als twee of misschien wel alle drie van onze jonkies een toernooi hebben in het buitenland. We weten pas vijf weken van tevoren of ze daar heen gaan. Regeren is vooruitzien, dus zijn we een week eerder gestart.’’

Net binnen