Verkeersoverlast op Zeecroft Wijk aan Zee nader bekeken

Wijk aan Zee

De verkeersoverlast waar omwonenden van de Zeecroft in Wijk aan Zee over klagen, wordt door het college van b en w nader bekeken. Er is een afspraak gemaakt met omwonenden om de problemen goed te bekijken.

Dit antwoordt het college op schriftelijke vragen van GroenLinks-raadsleden Kees Berghuis en Kees Vroonhof. De raadsleden willen van het college weten of de problemen wel voldoende serieus worden genomen, aangezien bewoners erover klagen dat ze door de gemeente van het kastje naar de muur worden gestuurd. De problemen gaan over zware trillingen door voorbij denderend verkeer, dat volgens een recente lasergunmeting van deze krant soms snelheden van 46 km/u haalt. Dat is weliswaar toegestaan op die plek, maar de inrichting van de klinkerstraat past meer bij een 30 km/u-weg.

Het college erkent dat het aannemelijk is dat het verkeer de afgelopen jaren is toegenomen op de Zeecroft. Het is de weg naar de Noordpier en naar de parkeerterreinen bij het strand. Toch is het aantal auto’s per etmaal niet buitengewoon hoog, meent het college. Er wordt de komende tijd ook geen noemenswaardige toename van het verkeer verwacht. Het college heeft eerder verklaard pas aanpassingen aan het wegdek te willen doen, als het riool vervangen moet worden. Dit blijkt pas over tien jaar te gebeuren.

Het laatste nieuws.