Hoger beroep zaak Wendy [live]

De achtertuin van het huis waar de kinderen Dylan en Wendy jarenlang zijn mishandeld en verwaarloosd.
© John van der Tol
Den Haag

Dinsdag en woensdag wordt het hoger beroep behandeld waarin de vader en stiefmoeder van de zwaar mishandelde Wendy uit Roelofarendsveen de hoofdrol spelen.

De anderhalf en drie jaar celstraf die stiefmoeder Petra M. en Ron T. opgelegd kregen door de rechtbank Den Haag, vond het Openbaar Ministerie (OM) veel te laag. M. en T. zijn inmiddels weer op vrije voeten, maar als het aan het OM had gelegen hadden ze respectievelijk zes en zeven jaar vastgezeten. Tegen Petra M. eiste het OM bovendien tbs.

De zaak kwam in 2015 aan het licht toen Wendy (toen 12 jaar) na een melding van haar stiefmoeder in onderkoelde toestand door hulpverleners uit het het ouderlijk huis werd gehaald. Haar lichaamstemperatuur was nog maar 23 graden en ze had een hartstilstand gehad, waardoor ze in coma was geraakt. De hulpverleners hadden in eerste instantie het idee dat het kind al dood was. Er zijn verschillende verklaringen dat stiefmoeder en vader Wendy en haar broertje soms buiten in een koude schuur lieten slapen. De twee ouders hebben dat steeds ontkend.

Verslaggever Nancy Ubert twittert vanuit de Haagse rechtbank over het verloop van de zaak.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Net binnen