Rob Heilbron wil altijd ‘Winnen!’. Boek in Beverwijk geboren lefgozer vertelt over in oorlog omgekomen Joodse familie en zijn avonturen als zeilkampioen en grote man achter O’Neill Europa en lingeriemerk Sapph

Rob Heilbron onder de Wijkertoren in Beverwiujk. Inzet: de cover van ’Winnen!’

Rob Heilbron onder de Wijkertoren in Beverwiujk. Inzet: de cover van ’Winnen!’© Foto Reinder Weidijk

Richard Stekelenburg

Beverwijk,,Ik wil altijd winnen. Want ik heb al te veel verloren’’, is het motto van de in Beverwijk geboren zakenman Rob Heilbron (75), bekend van surfmerk O’Neill en lingeriemerk Sapph. De journalisten Joost van Kleef en Henk Willem Smits tekenden zijn levensverhaal op in het boek ‘Winnen!’, dat net is verschenen bij uitgeverij Prometheus.

Heilbrons vader zat tijdens de oorlog als joodse onderduiker in Beverwijk, waar hij na de bevrijding bleef wonen. Veel van zijn familieleden overleefden die oorlog niet. Rob voelde vanaf zijn 17e de onweerstaanbare drang om groots en meeslepend de wereld te gaan ontdekken. De weg voerde van een kibboets in Israël naar werk als etaleur bij de meest prestigieuze zaken en naar de Europese zeiltop. Hij introduceerde surfmerk O’Neill in Europa en werd bekend én berucht als grote man achter lingeriemerk Sapph.

Van Kleef en Willems laten hem in ‘Winnen’ het verhaal vertellen over een jetsetbestaan vol geld, roem, vrouwen en een vriendschap met de latere koning Willem-Alexander. Maar ook over een leven met ruzie in boardrooms, misgelopen miljoenen, afpersers en een vermeend onecht kind.

Rob Heilbron is sinds dit jaar onder meer betrokken bij de herstart van lingeriemerk ‘Dream’.

Lees ook: Rob Heilbron uit verveling in coronatijd terug in de sexy lingerie. ’De markt? Die creëer ik. Iedereen wil straks een bh’tje van Dream’ [video]

Net binnen