Nieuwe moskee van Enkhuizen bijna klaar

De muren van de nieuwe moskee van Enkhuizen zijn opgetrokken. Het gebouw is zeven meter hoog.

De muren van de nieuwe moskee van Enkhuizen zijn opgetrokken. Het gebouw is zeven meter hoog.© Foto Mediahuis

Cees Beemster
Enkhuizen

Met man en macht wordt nog gewerkt aan de nieuwe Alaaddin Moskee aan het Tureluurshof in Enkhuizen. Het nieuwe gebedshuis en sociaal-cultureel gebouw voor de overwegend Turkse gemeenschap is bijna klaar, maar dus nog niet helemaal.

Aannemer Baris Bouw zet samen met onderaannemers de laatste puntjes op de i om de opening van de nieuwe moskee mogelijk te maken. Op dit moment wordt onder meer nog gewerkt aan het plaatsen van kozijnen voor deuren en ramen.

(Tekst gaat door onder de foto)

De nieuwe moskee van Enkhuizen in aanbouw.

De nieuwe moskee van Enkhuizen in aanbouw.© Foto Mediahuis

Voor de buitenwacht is inmiddels al goed zichtbaar hoe het nieuwe gebouw eruit komt te zien. Nadat begin dit jaar het fundament werd gelegd zijn nu de muren opgetrokken en is bovenop een koepel zichtbaar.

(Tekst gaat door onder de foto)

© Foto Mediahuis

Bouwvakkers werken aan een kozijn waar straks deuren in hangen.

Bouwvakkers werken aan een kozijn waar straks deuren in hangen.© Foto Mediahuis

Het complex van zo’n 300 vierkante meter telt twee verdiepingen en is zeven meter hoog. Behalve een gebedsruimte met kantine, komt er een aparte ruimte voor vrouwen op de eerste verdieping waar zij onder meer cursussen en lessen kunnen volgen. Als sociaal-cultureel gebouw herbergt het nieuwe onderkomen een zaal waar de bezoekers kunnen samenkomen en waar koffie en thee wordt geschonken.

Net binnen