Bouw windpark Hollandse Kust Zuid begonnen, Vattenfall zoekt personeel

De ingebruikname van een nieuwe steiger in de IJmondhaven voor personeel van windparken.

De ingebruikname van een nieuwe steiger in de IJmondhaven voor personeel van windparken.© archieffoto Paul Vreeker/United Photos

IJmuiden

De bouw van windpark Hollandse Kust Zuid is van start gegaan. Energiereus Vattenfall meldt op de website van offshorevereniging AYOP (Amsterdam IJmuiden Offshore Ports) op zoek te zijn naar personeel voor de aanleg van het subsidievrije windpark voor de kust van IJmuiden.

Uitvalsbasis van het team is de Operations & Maintenance (O&M) vestiging in de IJmondhaven bij IJmuiden. Vattenfall zegt op de site ervan overtuigd te zijn dat de bouw van windpark een stimulans is voor de lokale werkgelegenheid. Van het uitvoeren van bodemonderzoeken en het produceren van onderdelen voor de windmolens tot het installeren van de turbines en het onderhouden van het windpark.

De onderdelen van de turbines zelf komen per installatieschip vanuit Rotterdam Maasvlakte en worden op zee geassembleerd. Hollandse Kust Zuid beslaat vier kavels voor in totaal 1500 megawatt. Het windmolenpark moet stroom leveren aan naar schatting ruim twee miljoen huishoudens.

Net binnen