Vechtpartij op straat na ongeval met twee auto’s in Soest; politie grijpt in met pepperspray, wapenstokken en hondengeleiders [update]

© Caspar Huurdeman

© Caspar Huurdeman

© Caspar Huurdeman

© Caspar Huurdeman

© Caspar Huurdeman

1 / 5
Internetredactie
SOEST

Op de Dalweg in Soest is maandag aan het begin van de avond een vechtpartij ontstaan na een ongeval. Twee auto’s waren om 18.30 uur door onbekende oorzaak op elkaar gebotst, waarna ook een derde, geparkeerde auto werd geraakt. Er zijn drie mannen (21, 37 en 48 jaar) uit Soest aangehouden, meldt de politie dinsdag.

Na het ongeluk ontstond er een verhitte discussie op straat. Meerdere mannen raakten plots met elkaar op de vuist. De politie moest ingrijpen om de mannen tot bedaren te brengen.

(Tekst gaat door onder foto)

© Caspar Huurdeman

De aanwezige agenten konden het in eerste instantie niet aan en moesten om versterking vragen. Ook werden beledigende teksten naar de agenten geroepen. Vervolgens kwamen tien politiewagens aansnellen en moesten agente ingrijpen met pepperspray en wapenstokken. Ook waren er hondengeleiders aanwezig.

Lees ook: Drie Soester vechtersbazen opgepakt voor belediging en poging tot mishandeling agent bij aanrijding Dalweg; ’Menigte van tientallen omstanders zorgde voor grimmige sfeer’ [video]

De 48-jarige verdachte raakte gewond aan zijn schouder en is heengezonden. Hij wordt op een later moment verhoord. Rond 19.10 uur was de situatie weer rustig.

© Caspar Huurdeman

Net binnen