Beschonken bestuurder rijdt agent aan in Haarlem

Internetredactie
Haarlem

Een 31-jarige man uit Haarlem is zondag rond 16.15 uur aangehouden op de Weldam in Haarlem nadat hij onder invloed van alcohol en zonder geldig rijbewijs een politieagent aanreed.

Rond 16 uur kreeg de politie een melding over een bestuurder van een auto met opvallend rijgedrag. Op het Waertmolenpad troffen zij de auto van de melding, met een lekke voorband. Een 31-jarige Haarlemmer trof voorbereidingen om de band te vervangen. Hij staakte de reparatie, kroop achter het stuur en reed vol gas weg. Tijdens zijn vlucht raakte hij een politieagent met een pijnlijke knie als gevolg.

Achtervolging

Ondanks de aanrijding konden de agenten de achtervolging inzetten. Op de Baronie troffen zij de auto leeg aan. Sporen en tips van voorbijgangers leidden naar Peelweg waar de agenten zicht kregen op de bestuurder. Een achtervolging te voet eindigde in de bosjes op de Weldam, waar de man, ondanks zijn verzet, aangehouden kon worden.

Eerder op de dag was het rijgedrag van de Haarlemmer reden voor een blaastest. Zijn rijbewijs werd daaropvolgend ingevorderd. De test op het bureau na de aanhouding gaf eenzelfde resultaat.

Net binnen