Denise Kielholtz verliest wereldtitelgevecht MMA op beslissing jury

Denise Kielholtz hoopt na haar nederlaag op een snelle rematch.
© Foto Ronald Goedheer
Uncasville

Denise Kielholtz (32) is er niet in geslaagd de Bellator wereldtitel MMA in het vlieggewicht te veroveren. De Amsterdamse vechtster van Team Schreiber in Krommenie ging de volle vijf ronden de strijd aan met Juliana Velasquez, waarna de jury de Braziliaanse wereldkampioene tot winnaar uitriep.

Een flinke domper voor Kielholtz, die vol zelfvertrouwen naar de Mohegan Sun Arena in Uncasville, Connecticut afreisde en ervan overtuigd was dat ze de wereldtitel mee naar huis zou nemen. ,,Het was close, we dachten dat Denise meer gescoord had maar dit kan gebeuren. Dan moet je jouw tegenstander maar neerslaan’’, omschrijft coach Bob Schreiber via sociale media zijn eerste gedachten nadat de beslissing bekendgemaakt werd.

Na afloop bij de persconferentie veranderde de teleurstelling bij Kielholtz en haar team in onbegrip, toen de cijfers van de wedstrijd getoond werden. Die waren namelijk voor een groot deel in het voordeel van de Nederlandse: Kielholtz had 366 stoten uitgedeeld waarvan 69 raak waren, en 61 trappen waarvan 32 raak. Die aantallen waren aanmerkelijk hoger dan die van haar tegenstandster: 240/38 stoten en 23/7 trappen. De kampioene uit Brazilië had wel als enige één raak knietje geplaatst en vier zogenoemde ’takedowns’ ingezet, waarvan één succesvol. Vermoedelijk heeft de jury op dat laatste element de beslissing gebaseerd.

,,Als ik alle tellingen zo zie is dit echt heel, heel erg’’, reageerde Schreiber. Het management van Kielholtz heeft direct een rematch aangevraagd en volgens Schreiber stond de baas van Bellator daarvoor open vanwege de discutabele beslissing. ,,We hebben gehoord in de wandelgangen dat Bellator naar Amsterdam komt, dus dat zou de beste rematchlocatie zijn die we maar kunnen bedenken’’, aldus de coach en sportschooleigenaar.

Net binnen