Rolstoelbasktetbalster Mariska Beijer is trots op de grote rol die ze in een videoclip speelt. ’Het levert ons ook extra geld op als daar veel mensen naar kijken’

Mariska Beijer (rechts).
© Archieffoto

Diverse Noord-Hollandse sporters hopen deze zomer in Tokio hun opwachting te maken op de Olympische Spelen. Op verzoek van het Noordhollands Dagblad geven enkele van hen maandelijks een inkijkje in hun voorbereiding en gevoelens. In deze aflevering is het woord aan rolstoelbasktetbalster Mariska Beijer

,,What goes down, will come up. Dat is de belangrijkste zin in het nummer UP van de Nederlandse band ENORM dat voor ons team is geschreven op weg naar de spelen in Tokio. En daar zijn we enorm trots op, bovendien spelen we een grote rol in de clip die er bij hoort.

Als je geïnteresseerd bent ga dan naar http://www.enormmusic.com/up. Daarbij levert het ons programma nog extra geld op als er veel mensen naar kijken, waardoor we weer verbeteringen kunnen doorvoeren.

Ondertussen zitten we in de Dutch Bubble waarin we al wedstrijden gespeeld hebben tegen een mix-team met voornamelijk mannen, waaronder een lange Turkse international, waar we enorm veel moeite mee hadden. Maar gelukkig kom ik tijdens de Spelen niet zo’n lange tegenstander tegen, meestal ben ik de langste.

We hebben ook tegen Duitsland geoefend en dat ging goed, in ieder geval bij vlagen. We zijn blij dat we deze wedstrijden kunnen spelen, want die zijn belangrijk om de puntjes op de I te zetten, op weg naar steeds beter.

Tijdens deze bubble worden nog een aantal speelsters gekeurd, want in onze sport bepaalt de handicap de punten. Hoe zwaarder de handicap hoe lager de punten. Het is wel vreemd dat er voor de Olympische Spelen andere regels gelden dan voor een EK of WK. Voor die laatste twee toernooien bepaalt IWBF de regels maar voor Tokio worden deze door de IPC bepaald. En dat betekent nu dat Dagmar van Hinte niet mee naar Tokio mag, omdat haar handicap niet op de lijst van het IPC staat en dat ze wel weer aan het EK en WK mee mag spelen. Daar balen we met zijn allen flink van, want ze is een van ons team.

We hebben deze week ook een briefing van een uur gekregen over de regels in Japan. Voordat we daar heen gaan moeten we twee weken in sociale isolatie wat een gevoel geeft van een ‘brute lockdown’.

Voor die tijd zijn we nog twee dagen vrij en dan kom ik snel naar Den Helder om mijn familie nog een keer te zien en wat gezonde zeelucht op te snuiven.”

Net binnen