Alkmaarse (55) met slok op klemgereden door weggebruikers in Krommenie. In Bergen haalt politie met veel moeite drankrijder van de weg

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.© ANP

Internetredactie
Krommenie

Een 55-jarige automobiliste uit Alkmaar is donderdagavond in Krommenie klemgereden door weggebruikers. De vrouw bleek onder invloed van alcohol te zijn en slingerde over de weg. Ook in Bergen was het die avond raak. Daar hield de politie een automobilist met een slok op staande.

De Alkmaarse trok rond 20.50 uur de aandacht op de N8 bij Krommenie. Vanwege haar rijgedrag schakelde een weggebruiker de politie in. In eerste instantie werd gevreesd dat de vrouw medisch niet in orde was. Toen zij al slingerend verder reed op de N203 en vervolgens een woonwijk leek in te rijden, grepen weggebruikers in. De Alkmaarse werd klemgereden.

Ambulancepersoneel

Ambulancepersoneel was al op de hoogte gebracht en snelde naar het incident. Medisch bleek er niets aan de hand te zijn met de vrouw, wel had ze ruim drie keer zoveel gedronken als is toegestaan: 720 ug/l waar 220 ug/l het limiet voor haar is.

De bestuurster heeft een proces-verbaal gekregen en haar rijbewijs is afgepakt. Ook wordt een onderzoek ingesteld naar haar rijvaardigheid.

Bergen

Een paar uur later, rond 23.30 uur, was het eveneens raak in Bergen. Ditmaal hoefden weggebruikers niet in te grijpen, maar waren het agenten die een automobilist zagen opvallen door zijn ’soepele manier van rijden’, aldus de politie enigszins cynisch.

De man werd gespot op de Bergerweg en toen hij de rotonde bij de Dreef pakte, ’ging het maar net goed’. Een fietser werd bijna het slachtoffer van een aanrijding. De automobilist remde op het laatste moment.

De man reed vervolgens door in de richting van het centrum, waarbij hij ’de hele breedte van de rijbaan nodig had’, aldus de politie, die daarna een stopteken gaf. Zonder succes. De man bleef stoïcijns doorrijden. Ook op zwaailichten en een sirene reageerde hij niet. Pas toen de bestuurder wilde parkeren, op de Guurtjeslaan, kregen agenten hem te pakken.

Ademanalyse

De automobilist moest in eerste instantie ter plekke een ademtest afleggen, maar dat lukte niet helemaal. Hij werd meegenomen naar het bureau om daar een ademanalyse af te nemen. Dit keer wel met succes. Uit de test bleek dat hij, net als de Alkmaarse, ruim drie keer zoveel gedronken als het maximum is: 790 ug/l waar 220 ug/l is toegestaan.

Ook de man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Lees ook: Bestuurder onder invloed veroorzaakt ongeluk in Wervershoof en vlucht. Maar na 100 meter houdt zijn wagen ermee op

Lees ook: 74-jarige man voor de zevende keer met een verlopen rijbewijs op pad en bepaald niet nuchter. Politie neemt auto en rijbewijs in beslag

Lees ook: Automobilist onder invloed rijdt in Zuidermeer de sloot in

Net binnen