Schagen roept evenementenorganisaties op: ’Kom zo snel mogelijk met je vergunningaanvraag’

Popweekend Schagen 2019: met de organisatie hiervan is de burgemeester al in gesprek over de vergunning voor de speciale editie van augustus 2021.
© Archieffoto Nick Maarsen
Schagen

Burgemeester Marjan van Kampen spoort organisaties van bestaande evenementen in de gemeente Schagen aan om zo snel mogelijk te komen met een vergunningaanvraag: minstens zes weken van tevoren.

,,Het zijn onzekere tijden en de coronamaatregelen blijven vragen om maatwerk’’, zegt Van Kampen. ,,Juist daarom doen wij deze oproep. Kom liefst uiterlijk zes weken van te voren bij ons met je vergunningsaanvraag. Onze insteek is dat we als gemeente pro-actief zijn en dat we proberen te zorgen dat het kansrijk wordt.’’

Dat laatste geeft de gemeente tijd om samen met de organisaties te schaven aan de veiligheids- en coronamaatregelen die dit jaar nodig zijn voor evenementen.

En ook is in deze bijzondere tijd ’extra tijd’ nodig om af te stemmen met hulpdiensten en de GGD over wat nodig is. ,,We moeten samen met organisatoren, onze veiligheidspartners, de ’driehoek’ en de omliggende gemeenten zorgen voor een veilige zomer met mooie evenementen.’’

De oproep geldt enkel voor bestaande evenementen die al op de evenementenkalender 2021 staan. Het organiseren van nieuwe evenementen of het verplaatsen van bestaande evenementen is dit jaar niet mogelijk. Dit is een regionale afspraak om goed om te gaan met de schaarste bij de hulpdiensten.

Net binnen