Groen licht voor appartementen op terrein Koot in Eemnes

Eemnes

De bouw van veertien appartementen op het terrein van het leegstaande garagebedrijf Koot aan de Laarderweg mag van de Raad van State doorgaan. Deze uitspraak betekent dat bewoners van de Laarderweg die tegen zijn het nakijken hebben.

Op 3 maart stapte een groepje omwonenden naar de hoogste bestuursrechter tegen het bestemmingsplan Laarderweg 70. Volgens bewoners ernaast en er tegenover is het elf meter hoge gebouw te groot, te massaal, te hoog en te dicht op de weg. Ze menen ook dat er geen behoefte aan appartementen die tussen en 400.000 euro en 700.000 euro kosten.

De Raad van State verklaart alle ingediende beroepen ongegrond. Qua bebouwing maakt het niet veel uit met wat er eerst mogelijk was toen er nog een bedrijfsbestemming gold. Het bouwoppervlak van het appartementengebouw is kleiner en vroeger was een bouwhoogte van tien meter toegestaan. De behoefte aan de appartementen is volgens de Raad van State ook aannemelijk. Het gebouw ligt een paar honderd meter van Minnehof en Huis van Eemnes.

Net binnen